Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) обърна "Севиля" и взе Суперкупата на Европа

"Реал" (Мадрид) - "Севиля"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) се върна в мача от 1:2 до 3:2 срещу сънародниците си от "Севиля" и спечели Суперкупата на Европа по футбол. Мачът беше решен след продължения и се игра на малкия, но кокетен стадион "Леркендал" в норвежкия град Трондхайм.

Изходът на срещата беше решен в 119-ата минута от десния бек Даниел Карвахал, който се стрелна в половината на Севиля преди да прехвърли вратаря Серхио Рико, преди да бъде затиснат от празнуващите му съотборници.

"Севиля" вървеше към победа в редовното време, но за кой ли път Серхио Рамос се превръща в човека за важните голове, след като изравни в 90-ата минута с глава след центриране на Лукас Васкес.

Мачът противопоставя традиционно победителят в Шампионската лига и този в "Лига Европа", като днес за трети път финалът беше изцяло испански и за трети път "Севиля" губи - миналата година от "Барселона".

Под дъжда в Трондхайм младата надежда Марко Асенсио даде аванс на "Реал", в който треньорът Зинедин Зидан беше пуснал доста сериозна част от резервите си. След първия гол в мача в 21-ата минута, в 41-ата новото попълнение на "Севиля" Франко Васкес изравни с удар с левия крак.

Украинецът Йевхен Коноплянка изведе севилци напред в резултата с хитро изпълнение на дузпа 18 минути преди края на мача. Дузпата беше отсъдена заради нарушение на Серхио Рамос, който несръчно повали Витоло от "Севиля". Но Рамос се реваншира, след като с главна направи 2:2 в последната минута на редовното време.

В 93-ата минута защитникът на "Севиля" Тимъти Короджейчак получи втори жълт картон и остави своите 10 в продълженията, но чак в 119-ата минута "Реал" стигна до гола с индивидуалната работа на Карвахал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна