Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Камов: Който и да е кандидатът на левицата, той е неизбираем

Очертава се управление ГЕРБ+, прогнозира бившият депутат от левицата

Николай Камов
Снимка: БГНЕС

АБВ търси начин да се „закачи“ за БСП, но всъщност всички от левицата търсят начин да се „закачат“ за ГЕРБ. През следващите години управлението ще бъде по формулата ГЕРБ+ и сега борбата е за плюса. Този анализ направи в предаването „12+3“ Николай Камов, бивш депутат, един от инициаторите на проекта „Евролевица“. Камов от години не е в активната политика.

Според него изборният процес е до такава степен деградирал, че не е избор и ти участваш в една машина, която произвежда резултат.

Нито един кандидат от левицата не може да бъде избран, защото базата, върху която се стъпва, е много слаба. Хората избират партийния кандидат и ГЕРБ успяха категорично да изместят БСП от тази роля, подчерта Камов и допълни, че вътрешнопартийните спорове в БСП са буря в чаша вода, защото говорим за неизбираемия кандидат, а кутията "Позитания" винаги произвежда конфликти.

Николай Камов изрази предпочитанията си за Мая Манолова сред всички посочени от левицата номинации за кандидатпрезидентската надпревара, като се аргументира с факта, че тя не е от вътрешните среди от БСП, срещу нея има неистова атака да бъде елиминирана, но тя за разлика от много други има обществен статут и се е доказала със своята дейност.

ГЕРБ е единствената партия в България, която се занимава с обществените отношения, добре или зле, смята още Камов. Той определи изтеглянето на Ивайло Калфин от вицепремиерския пост като липса на държавническо отношение.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени