Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ню Йорк Таймс" обвини сътрудник на Тръмп в корупция

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пореден скандал удари кампанията на кандидата за президент на Републиканската партия в САЩ. Публикация на в. "Ню Йорк таймс" обвини ръководителят на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт в получаването на милиони долари в брой от бившия украински президент Виктор Янукович, пише цитиран от Франс прес. Лобистът отрече обвиненията и ги окачестви като необосновани и глупави. 

Кандидатката на демократите за президент Хилари Клинтън определи като смущаващи разкритията на вестника и прикани Тръмп да хвърли светлина върху връзките на някои от сътрудниците му с Кремъл или други проруски интереси.

Името на Манафорт е вписано в тайни счетоводни книги, попаднали в ръцете на украински правителствени следователи, твърди "Ню Йорк таймс".  

В това счетоводство на сваления от власт през 2014 г. Янукович името на Пол Манафорт присъства като получател на плащания в общ размер 12,7 милиона долара, (11,35 милиона евро) в периода 2007-2012 г. Няма обаче доказателства Манафорт действително да е получил тези суми, отбелязва вестникът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени