Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христофор Караджов: Шансовете Гюлен да бъде предаден на Турция са минимални

Снимка: sbj-bg.eu

Не бих вярвал на нищо, което идва от Тръмп, защото неговата позиция се променя толкова често, че вече не е ясно коя е последната му и най-крайна и валидна позиция. Вчерашната реч, която беше предназначена да бъде голяма и програмна, не каза нищо ново освен някои от старите клишета. Това каза в предаването "Преди всичко" Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет, коментирайки кандидатпрезидентската надпревара в САЩ:

Тръмп не се харесва и на някои свои съпартийци.

Имаше едно писмо, подписано от 50 специалисти във външната политика и националната сигурност, които казаха, че той не само е неподготвен, но и опасен. Разцеплението по този фронт в Републиканската партия е много силно. Вътре се води дискусия. Джо Байдън каза за Тръмп, че не е срещал по-неподготвен кандидат в дългата си политическа кариера.

Според социолозите в ключови щати Клинтън води в надпреварата. Като се гледа щат по щат - не виждам признаци Тръмп да успява някъде.

Според Христофор Караджов шансовете Гюлен да бъде предаден на Турция са минимални.

Ердоган и властите трябва да представят на федерален съдия, съдебната система е независима, съдията трябва да бъде убеден, че има основания Гюлен да бъде предаден на турските власти. Това ми се струва много трудно. Турция е много ключов партньор на САЩ и не мисля, че Гюлен е единствената тема, заради която Джо Байдън ще посети Турция.

Интервюто с Христофор Караджов чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени