Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Методиев - Бат' Сали беше обвинен официално за хулиганство

| обновено на 16.08.16 в 14:34
Снимка: БГНЕС
Депутатът от ДПС Александър Методиев, с прякора Бат' Сали, беше официално обвинен за хулиганство и отказ да се подчини на полицай.След двучасов престой, той си тръгна от Столичното следствие с мярка за неотклонение "подписка" и напусна сградата почти безмълвен:

Моят адвокат ще ви обясни доста въпроси.

Коментар по същество обаче отказа и защитникът му:

Както всеки един гражданин в тази държава може да бъде обвиняем, той има съответните права. Правата му са да дава изявления и да не дава изявления. Аз, като негов защитник, съм длъжен да се съобразявам с неговата воля. Той направи изявление, че не желае да дава повече информация, докато не я осмисли. Който ви е пратил тук, ви е дал достатъчно информация. Ами, разберете го.

В следобедните часове на 1 май с автомобила си Методиев влиза в град Костенец. На място, на което не се изпреварва, извършва тройно изпреварване и полицейският служител в района му сигнализира да спре. Вместо това Методиев му маха с ръка и го подминава, като увеличава скоростта. Малко по-късно на същото място полицаите спират за проверка микробус и един от мъжете, които се возят в него, е без документи за самоличност. Той е поканен в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт, тогава друг от возещите се в микробуса се обажда по телефона на Александър Методиев и го уведомява за случващото се. Методиев пристига на мястото и с груб тон, според прокуратурата, иска обяснение от полицаите защо съставят акт "на негови хора", изважда картата си за народен представител и заплашва полицаите, че ще ги уволни и след три дни ще се видят цивилни.

Два месеца след инцидента главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС. Като отрече всичко, той се отказа сам от него.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна