Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев: Важно е да отбележим гол, но и да не допуснем в нашата врата

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на футболния "Лудогорец" Георги Дерменджиев очаква труден мач срещу "Виктория" (Пилзен) в реванша от плейофния кръг за влизане в Шампионската футболна лига. Първата среща завърши с победа с 2:0 в полза на българския шампион, а реваншът е довечера от 21.45 часа на стадион "Досад Арена" в Пилзен.

Те са добър отбор и винаги може да се очаква нещо различно, във всеки един момент. Това е много отговорен двубой. Напрежението е достатъчно, но не е голямо и няма място за спокойствие. Направил съм  необходими анализ на съперника, знаете какъв е стилът на Лудогорец. Важно е да отбележим гол, но и да не допуснем попадение в нашата врата. Трябва да бъдем готови за всичко, защото във футбола няма логика. Участието ни в групите на Шампионската лига е много важно за нас и за българския футбол. Това би била една голяма крачка напред за нашия клуб, заяви Георги Дерменджиев на пресконференцията.

Вратарят на българския шампион Владислав Стоянов очаква труден мач, въпреки преднината от два гола за "зелените" след мача в София. Във футбола всичко е възможно, виждали сме какви ли не чудеса. Виктория е един много силен отбор. В момента нищо не е решено, но най-важно е да бъдем крайни победители. Очаквам един тежък мач, особено в първите минути. Надявам се този път да няма драма. Дано ние да реализираме ранен гол. Не мога да отлича никого от съперника, защото силата им е в колективната игра. Те вече са демонстрирали това. Добре сме подготвени и ще обърнем внимание на всички техни футболисти, коментира вратарят на българския национален отбор Стоянов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна