Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ няма да подкрепи кандидата на БСП за президент, ще издигне свой

| обновено на 24.08.16 в 15:30
Партия АБВ няма да подкрепи кандидата на БСП за президент. Изпълнителният съвет на партията реши, че ще предложи своя алтернатива.  

АБВ определи решението на "Позитано" 20 за спиране на преговорите като недопустимо и некоректно, а новата идея, лансирана от социалистите, кандидатът за президент генерал Румен Радев да бъде подкрепен от инициативен комитет, като закъсняла. Заместник-председателят на партията Ивайло Калфин определи вчерашното решение на БСП да прекрати преговорите за коалиция за президентските избори като недопустимо поведение към партньорите. Според Калфин, това решение хвърля БСП в редиците на екстремистките и ксенофобски партии.

АБВ няма да подкрепи кандидат на ръководството на БСП и на "Позитано", с което да станем част от вътрешните битки на интереси  в тази партия. Ние от АБВ неколкократно и публично настоявахме съвместният ни кандидат да бъде издигнат от инициативен комитет. Ръководството на БСП категорично отхвърляше този вариант с аргумента, че той не е подкрепен във вътрешно партийното допитване. Днес вече е късно за инициативни  комитети.
Предстои в близките дни  АБВ да обяви как ще участва в президентските избори и кои ще бъдат нейните кандидати. Председателят на партията Георги Първанов заяви:
Кой е скритият ход, ще го разберете малко по късно, тъй като вече не ни се налага да бързаме. Ние бързахме, защото имахме една фигура недостатъчно известна, но от тук нататък може би номинацията, която ще имаме, или номинациите ще бъдат достатъчно популярни.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна