Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова: Изграждат се 40 детски площадки в София

Снимка: БГНЕС

До 3 октомври се очаква да завърши четвъртият етап от ремонта на "Борисовата градина" в София. Той е на стойност 1,6 млн. лева. До този момент Столичната община е инвестирала общо три и половина милиона за облагородяването на парка. Ето как столичани коментираха ремонта:

Точно това коментирахме, че трябваше поне като тръгнат децата на училище тогава да започне. Бяхме вчера в зоопарка - целият в руини. Идваме тук - всичко в руини. Това е. Иначе много хубаво. Нека да го направят. Разбира се, става прекрасно. Има нови неща, гледахме тук. Ще стане хубаво, но според мен, не беше сега времето, когато всички деца са свободни. Все пак, не всички са при баби и дядовци. Малко са местата, където може, така, без много пари да се поразходим. Не е толкова трудно. Има места, откъдето се преминава. Най-хубавият и най-красивият парк в София. Радваме се, че се прави и се възстановява. Имам препоръка да се направят беседки, защото когато вали, да има човек къде да се приюти.

Ремонтът на клетките на хищниците в столичния зоопарк ще приключи до края на годината. Инвестицията там е в размер на 1 милион и 300 хиляди лева. Освен това общината изгражда 40 детски площадки, възстановяват се и междублокови пространства, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

Ще продължим с тези усилия. Очаквам да започне скоро изграждането на осветлението в Южен парк-втора част и също така започваме и процедурата по избор на изпълнител за първият етап на Западен парк. Това е последният от големите съществуващи паркове в София, чиято реконструкция започваме. Ще започнем с осветлението и поетапно, разбира се, ще залагаме и цялостно възстановяване на парка.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна