Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп направи още една крачка назад от обещанието си да депортира милионите нелегални имигранти

| обновено на 25.08.16 в 08:57
Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на републиканската партия за президент Доналд Тръмп направи още една крачка назад от обещанието си да депортира милионите нелегални имигранти от Съединените щати, предаде Ройтерс. В интервю за „Фокс Нюз“ той призна, че прогонването на толкова много хора ще бъде „много трудно“ и заяви, че ако бъде избран, „ще работи“ с онези от чужденците, които спазват законите и са готови да платят данъците, дължими на държавата. 
Всеки е съгласен да се отървем от лошите. Когато обсъждам този въпрос с хората обаче, много от тях се обръщат към мен и ми казват: "Господин Тръмп, обичам Ви, но да хванеш някого, който е тук от 15-20 години, и да го пропъдиш заедно със семейството му – това е толкова трудно!“ Това е много, много трудна задача.

Ако президентските избори бяха днес, вероятността Тръмп да спечели е минимална, докато шансовете на демократа Хилари Клинтън са 95 процента, сочи актуално социологическо проучване на Ройтерс и Ипсос. При това положение републиканецът се мъчи да привлече повече умерени гласоподаватели, коментират информационните агенции.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна