Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спас Русев: Искам да върна магията и спектакъла на "Герена"

Спас Русев /в средата/
Снимка: БГНЕС

Целта пред новото ръководство на "Левски" е да върне магията и спектакъла на "Герена", заяви мажоритарният собственик в клуба Спас Русев.

Той пое контрол над клуба днес, след като бившите директори и членове на Надзорния съвет Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов му прехвърлиха безвъзмездно контролния пакет акции.

Благодаря на предишните собственици, че не допуснаха клубът да бъде спасяван от провинцията. Искам да ви върна малко назад във времето и да споделя един сантимент - първият ми съзнателен спомен за синята фланелка ме връща назад във времето, в една бръснарница на главната улица в Перник.

Всичко се споделяше първо там - успехи, неволи, работа и любов, но най-вече какво се случва на зеления килим. Синята фланелка беше особен символ на свобода и принадлежност към кауза.

Свобода и кауза! Когато имаш тези две неща, после идва и красивият футбол. "Левски" беше това. Левски беше и нещо друго - когато имаше мач вечерта, целият ден беше посветен на него. В България беше футболен ден, хората се събираха, вълнуваха се и се наслаждаваха на мача на стадиона.

Мачът беше спектакъл, защото хората извън терена бяха дошли с желание да участват в този спектакъл. Това го няма днес или поне не се вижда често, а тази обич ме направи почитател на "Левски". Синята фланелка е фланелката. Няма друга.

Аз обичам футбола и ще дам всичко от себе си, за да върна магията на тази игра. Не очаквайте от мен да коментирам мачовете на отбора на всяко полувреме, да се бъркам в работата на треньора или в работата на Футболния съюз. Не очаквайте от мен да напътствам какво трябва да правят или да не правят феновете. Вярвам, че онези, които ги е грижа за "Левски", са добре възпитани и уважават отбора. Аз знам, че "Левски" е магия, усещал съм го със сърцето си и няма причина "Левски" да не бъде пак магия. Аз вярвам, че играчите на "Левски" обичат футбола.

Трябва да им позволим да играят футбол днес, сега, този сезон. Ние като собственици трябва да ги подкрепяме, трябва да го правите и вие като фенове и журналисти. Толкова е просто. Добрият футбол ще дойде, защото това е "Левски". Няма по-голяма магия от "Левски". Усетих го още в онази бръснарница, където всички говореха за футбол", каза той по време на общото събрание на акционерите в "Левски".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна