Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев: Нямаме конкретни цели

Снимка: БГНЕС

Конкретна цел към Ивайло Петев в предстоящите Световни квалификации, която да е поставена от БФС няма, а всеки мач се разглежда сам за себе си и по отделно. Това обяви националният селекционер на първата си пресконференция преди началото на кампанията, която за нас е на 6-и септември- домакинство на сочения за аутсайдер в група А отбор на Люксембург.

Всеки мач е сам за себе си, от тази гледна точка няма голяма цел. На първо място е да играе отборът добър футбол. Започваме с Люксембург, не можем да си избираме съперник, защото това е жребий- който ни се падне, с него играем. Надявам се никой да не отпада повече, след като Преслав Йорданов и Живко Миланов. Имаме доста тренировки, надявам се тези, които остават в лагера, да дадат заявка за титулярно място.



Светослав Дяков има проблем, но хубавото е, че е от удар. Той тренира вчера на облекчен режим, смятам ще се оправи. За титулярния състав още нямам яснота, така че всеки може да попадне в стартовите 11, каза Петев.

Петев се съгласи с мнението, че защитата не е събрана от опитни играчи, но това е нормален процес и винаги идва момент, в който трябва да се сменят хората. Надеждите му са, че титулярите ще се справят.

Не съм преодолял още японския кошмар, макар да знам, че загубите са част от футбола. Дано да победим Люксембург и да отмием поне малко това петно. Но Люксембург вече е съвсем различен отбор и не вярвам да го подценим. Особено след това, което ни се случи в Япония. Доста поуки се наложиха от само себе си, но най-важната е, че когато играем за националния отбор, трябва да даваме максимума.

Надявам се сега да започнем с победа, без значение какъв е резултатът. А и днес във футбола няма чак такива аутсайдери. Люксембург е балансиран отбор и ние ако влезем лежерно в мача, след това ке ни бъде трудно в хода на мача. Вижда се, че имат доста натурализирани играчи. Знам, че няма да има кой знае колко публика, но всяка подкрепа от трибуните е добре дошла.

Ето и мненията на двама от лидерите в отбора  - Ивелин Попов и Димитър Рангелов:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна