Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Шотаров: Борбата с пожара край с. Главан продължи през цялата нощ

Снимка: БГНЕС



През цялата нощ са продължили действията по локализиране на пожара в село Главан. Надяваме се днес да направим всичко възможно и пожарът да бъде локализиран!

Притичват се и хора от съответните населени места! Помагат ни! Не можем да кажем, че нямаме достатъчно сили!  За наша радост, пожарът беше в голяма близост до предходния пожар и ние имахме възможност да съсредоточим по най-бързия начин много техника и средства, за да предприемем действия и да ограничим развитието му към къщите на селото. Ако беше в друга ситуация, може би щеше да бъде още по-сложно.

Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ старши комисар Красимир Шотаров – директор „Оперативни дейности“ в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Опожарените площи са между 9 и 10 000 дка, допълни той.

В района на с. Българска поляна е спокойно. Предприети са всички мерки за пълното локализиране на пожара  от всички страни. Цяла нощ и там дежуряха екипите на пожарната и горските стопанства. Към настоящия момент, спокойно можем да кажем, че този пожар е локализиран. През днешния ден колегите ще продължат неговата охрана, наблюдение и продължаваме действията по доугасяването.

Шотаров изрази надежда причинителите на пожара да бъдат установени и да понесат най-тежките последствия. Необходими са много строги мерки, тъй като небрежността е изключително опасна и поставя под заплаха живота и имуществото на хората , изтъкна той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна