Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба събра историите на завърнали се успешни млади българи

Снимка: БГНЕС
Форумът „Кариера в България. Защо не?“ е пред своето девето издание. Той ще се състои на 9 септември в Интер Експо център и ще премине под мотото „Ела и порасни с нас“. Семинарната програма ще бъде достъпна онлайн.

Паралелно за форума събитие е изложбата, разказваща историите на 30 успешни млади българи, мотивирани да се завърнат и да работят в България.

Постарахме се да подберем различни профили, за да покажем, че има поле за реализация във всякакви сфери, разказа в предаването „Преди всички“ Стела Александрова.

Изложбата "Образование за успешна кариера" ще бъде разположена най-напред пред Народния театър през октомври. След това се планира да пътува из страната.

Кампанията на сдружение "Тук- там " се фокусира върху събиране на истории на завърнали се успешни хора и публичното представяне на тези мотивиращи лични истории. За момента впечатленията са позитивни, каза още Стела Александрова:

Всички много се радват като видят, че някой се е върнал и се е реализирал.

Никога не сме искали да казваме на някого „Върни се“ или „Не се връщай“.

Искаме младите хора да са информирани за възможностите в България, за да направят своя информиран избор. Има много компании, които ценят опита на хората, които са учили в чужбина, обясни още Александрова.

Още по темата - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна