Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да развием личностния си потенциал

Снимка: Архив

Младите психолози Даниел Троев и Андрей Ганев са част от сдружение „ЧУДнО”. Те са обединени около идеята, че за да се развива „науката за душата” в България, трябва старите методи да се обединят с новаторски подходи. Защото психологията се развива така, както се развива и човекът.
Във времето на високите технологични постижения, когато всеки ден се надпреварваме не само с околните, но и със себе си, стресът се превръща в начин на живот. А понякога, улисани в работния процес и постигането на желаните материални цели, забравяме кои са истинските ни желания и неусетно се озоваваме в „омагьосан кръг”. Тогава спираме да развиваме себе си.
Ние се развиваме доброволно и то в една безкрайна посока - човек винаги може да стане по-добър и по-мъдър, но бягаме ли от проблемите - значи сме спрели на едно място казва Андрей Ганев за една от пречките да развиваме личностния си потенциал.
Според него всеки човек е създаден, за да живее извън построената матрица, а не да влага целият си потенциал, за да бъде в нея.
Желанието за промяна в ежедневието, в мисленето и осъзнаването, че имаме нужда от нея, е първата крачка към постигането на лична свобода и развитие в желаната посока.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна