Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кога едно дете да започне чуждоезиковото си обучение

Снимка: Христела Александрова

Кога едно дете да започне чуждоезиковото си обучение? На този въпрос отговори в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Валерия Стоянова, директор на верига езикови училища:

Нашата практика показва, че всъщност предучилищната възраст е идеалният момент детето да започне да учи чужд език, в частност английски, тъй като търсенето към английския език е най-голямо. Някои родители се притесняват от това, че детето още не може да пише, не може да чете на български език, да не обърка двата езика. Истината е, че всичко зависи от начина, по който ще се подходи към обучението по английски, защото ако системата се прилага, както трябва и е направена професионално, за детето няма да има абсолютно никакъв проблем да започне английски в предучилищна възраст или първи клас и паралелно с това да започне истинското образование в класическия вариант.

Стоянова допълни още:

За децата е изключително приятно да учат чужд език, защото езикът се поднася по начин, който е изключително интересен за тях. Освен това децата свикват на организация още от малки и те го правят съвсем подсъзнателно, защото се прави в движение. Детето знае, че днес има училище от толкова до толкова часа, знае, че в определени дни отива на английски, трябва да се подготви, тоест то започва подсъзнателно да подрежда и да се учи как се прави организация на деня.

Цялото интервю с Валерия Стоянова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна