Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) се спаси от загуба срещу "Спортинг" с късни голове на Роналдо и Мората

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Късни голове на Кристиано Роналдо и Алваро Мората донесоха победа на "Реал" (Мадрид) с 2:1 срещу гостуващия "Спортинг" (Лисабон) в първия мач на испанския колос по пътя към защита на титлата от Шампионската лига по футбол. Подобни проблеми не срещна другият гранд в група "F" "Борусия" (Дортмунд), който разгроми с 6:0 като гост "Легия" (Варшава). Георги Миланов пък игра за ЦСКА Москва в мач от група "Е", в който московчаните измъкнаха точка от "Байер" (Леверкузен) в Германия.

"Спортинг" (Лисабон) поведе в 48-ата минута след гол на Бруно Сезар и беше много близо до историческа победа на "Сантяго Бернабеу", но юношата на клуба Роналдо изравни секунди преди изтичането на редовното време от пряк свободен удар. Мората пък се разписа дълбоко в добавеното време на мача след удар с глава и с това донесе победата на мадридчаните.

"Борусия" защити реномето си на един от най-добрите отбори в Европа, след като звездното нападение на германците вкара цели шест гола в Полша. Автори на попаденията бяха Марио Гьотце, Сократис Папастатопулос, Марк Бартра, Рафаел Герейро, Гонсало Кастро и Пиер-Емерик Обамеянг, които изстреляха "Борусия" на първото място.

След като "Спортинг" (Лисабон) не успя да го направи, "Монако" поднесе най-голямата изненада за деня, побеждавайки "Тотнъм" в Лондон с 2:1. Бернардо Силва и Томас Лемар бяха точни за французите в 16-ата и 31-ата минута, а домакините върнаха само един гол чрез Тоби Алдервайрелд в добавеното време на първата част и загубиха мача. В друга среща от групата ЦСКА (Москва) завърши наравно 2:2 срещу "Байер" (Леверкузен) с Георги Миланов в състава си. Адмир Мехмеди и Хакан Чалханоглу вкараха за германците за шест минути между деветата и 15-ата, а Алан Дзагоев и Роман Еременко изравниха за руснаците с попадения в 36-та и 38-та.

Английският шампион "Лестър" тръгна с 3:0 в лигата на големите, след като Рияд Марез вкара два гола на "Брюж" в Белгия. В друг мач от група "G", "Порто" загуби точки срещу датския "Копенхаген" в Португалия, след като Отавио се разписа в 13-та минута, но Андреас Корнелиус изравни в началото на второто полувреме.

"Ювентус" и "Севиля" завършиха наравно 0:0 в битката на фаворитите в група "Н", а вместо един от тях, класирането оглави "Олимпик" (Лион). Французите разбиха с 3:0 гостуващия тим на "Динамо" (Загреб), след като голове във вратата на хърватите вкараха Корентин Толисо, Джордан Фери и Максуел.

Серхио Агуеро отбеляза хеттрик, а "Манчестър Сити" спечели с 4:0 отложения мач от група "С" на Шампионската лига срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах). Хеттрик имаше и в другата среща, след като Лионел Меси заби три гола във вратата на "Селтик" при разгромното 7:0 в полза на "Барселона".


Резултатите от снощи:

група С - отложен мач от вторник:
"Манчестър Сити" (Англия) - "Борусия" Мьонх (Германия)   4:0

група Е:
"Байер" Леверкузен (Германия) - ЦСКА Москва (Русия)  2:2
"Тотнъм" (Англия) - "Монако" (Франция)  1:2

група F:
"Легия" Варшава (Полша) - "Борусия" Дортмунд (Германия)  0:6
"Реал" Мадрид (Испания) - "Спортинг" Лисабон (Португалия)  2:1

група G:
"Брюж" (Белгия) - "Лестър" (Англия)  0:3
"Порто" (Португалия) - "Копенхаген" (Дания)  1:1

група Н:
"Ювентус" (Италия) - "Севиля" (Испания)  0:0
"Олимпик" Лион (Франция) - "Динамо" Загреб (Хърватия)  3:0

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени