Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малка нощна музика под ларгото в Деня на София

| обновено на 15.09.16 в 19:44
Снимка: БГНЕС

Камерният ансамбъл "Софийски солисти" с ръководител проф. Пламен Джуров започва новия сезон с впечатляваща програма. На 15 септември е концертът им в рамките на Дни на камерната музика в Габрово, на 16-и свирят в столичния Военен клуб, където напоследък публиката свикна да ги аплодира, а в Деня на София – 17 септември, забележителният български ансамбъл ще направи експеримент, като зарадва столичани с изпълнения в подлеза под ларгото, където е централния архитектурен комплекс на града, обновен и покрит с прозрачен купол.

"Малка нощна музика... под ларгото" е наречен този концерт в събота от 19.00 часа, когато публиката може да бъде преминаваща, да послуша и да си тръгне или пък да дойде специално, за да види нещо неочаквано.

Програмата, която "Софийски солисти" подготвят, ще бъде популярна и приканваща, като истински подарък за празника - с музика от Пахелбел, Бах, Вивалди, Елгар и разбира се Моцарт. Затова и входът е свободен, а до мястото на концерта може да се стигне от входа на метростанция "Сердика".

Чуйте повече за началото на новия сезон от проф. Пламен Джуров – диригент на "Софийски солисти", в интервю, излъчено в предаването "Алегро виваче". 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна