Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките победиха и Черна гора с 3:0

Националките спечелиха втора победа в зала "Христо Ботев"
Снимка: "Спортал"

Националките по волейбол спечелиха втора победа на европейската квалификация в столичната зала „Христо Ботев“ – 3:0 (18, 19, 11) над Черна гора. В първия мач за деня Румъния надигра Швейцария с 3:1. Така преди последните срещи в неделя нашите са лидери в класирането с 6 точки пред румънките и черногорките с по 3 точки и Швейцария с 0 т.

В заключителните срещи домакините играят с тима на Румъния, а другата среща е Черна гора – Швейцария. Вторият турнир от квалификацията е в края на другата седмица в румънския град Пиатра Нямц. За шампионата на Европа през 2017 г. в Азербайджан и Грузия директно се класира победителят в групата след двата турнира, а вторият ще играе допълнителен плейоф. 

Разбира се, че пак не ми хареса първия гейм – коментира треньорът Иван Сеферинов. Имах чувството, че момичетата искаха да се докажат по най-добрия начин - със силни забивания и с пренавитост да спечелят убедително първия гейм, но от там се получиха тези грешки. Полека нещата се успокоиха и заиграха както трябва. Не говоря за подценяване. Говоря за пренавитост, защото искаха да докажат пред Драган Нешич, че са състезателки. Говориха си вечерта, че трябва да играят на всяка цена много силно и аз ги оправдавам. В третия гейм играта ни бе вдъхновяваща, но Черна гора се предаде според мен. Така трябва да бъде винаги. Проблемът ни е в старта на първия гейм. Надявам се срещу Румъния да започнем по най-добрия начин. Три категорични победи тук е планът ни максимум.

Капитанът Елица Василева каза: Победата не беше лесна. За жалост, успяваме да влезем по–бавно в мача, но е хубаво, че победихме. Фактът, че треньорът на Черна гора Драган Нешич ни познава добре оказа своето влияние. Разбира се, имаме и добри чувства към него от една страна, има и съревнование от друга. Тази победа дойде добре за нас, но не бих казала, че някоя победа е по–важна от друга. За нас е важно да играем добре във всеки мач. Ще излезем със самочувствие и срещу Румъния, но няма да има подценяване на противника от наша страна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна