Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Трифонов, Павел Попандов и Албена Колева с "Детектор на лъжата“ на нова сцена

Павел Поппандов
Снимка: БГНЕС

Павел Попандов, Филип Трифонов и Албена Колева ще бъдат тази вечер от 19.30 часа на сцената на Сити марк арт център (бившето кино "Левски“) на бул. "Янко Сакъзов“ 30 в столицата с много обичания от публиката спектакъл "Детектор на лъжата“.

В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" актьорът Павел Попандов разказа повече за спектакъла и за изкуството в България:


Най-голямата награда е да получиш висока оценка от публиката. Когато прочетохме пиесата, аз бях доста резервиран, защото в нея имаше много нецензурни думи. Това, разбира се, е плод на "отвръзването“ на народа, имам предвид т.нар. демокрация. Изчистихме абсолютно всичко от текста с помощта на моите колеги и най-вече на режисьора Николай Гундеров. Театърът е преди всичко естетика.

Попандов допълни още:

Ако човек започне да прави компромиси, това вреди на качеството. Това потиска самите актьори, самите създатели на филм или театрална постановка, защото все пак това е колективно изкуство, но нищо не можем да направим. Всичко е в ръцете на политиците, защото до ден-днешен не е гласуван такъв Закон за меценатството, за по-сериозни данъчни облекчения. Това са въпроси, които отдавна са решени в по-напредналите от нас държави. Има една мисъл, която казва, че ако вложиш 5 %, условно говоря, ти се връщат стократно.

Цялото интервю с Павел Попандов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна