Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Бедров: Представянето на думите на Пьотр Толстой без контекст е продължение на пропагандата

Иван Бедров
Снимка: БГНЕС
Според журналиста Иван Бедров е трябвало преди да бъде излъчено изказването на руския депутат Пьотр Толстой: България ще я купим цялата, да се обясни кой точно е този човек. В предаването “12+3“ по "Хоризонт" Бедров сравни Толстой с българския евродепутат Николай Бареков. Представянето на думите му без контекст е продължение на пропагандата, обясни още той:

Безспорно изказването е нахално, но то поставя поне няколко въпроса. Един от тях е за медийната етика и качеството на българската журналистика. Когато интервюираш човек, който е известен с крайно агресивното си и невъзпитано говорене, който отдавна е размил границата между обществените медии и политическата активност, както е направил Толстой, то ти тогава си длъжен да дадеш на публиката този контекст и да кажеш кой говори.

Той беше представен на публиката на БНТ просто като един кандидат-депутат в Русия. Когато една пропаганда бъде просто препредадена, то това е продължение на пропагандата. За мен тук има чисто медиен, журналистически проблем. Той е включен и в забранителния списък на Украйна. Той не може да влиза там, именно заради агресивното си говорене срещу държавата. Според Бедров едва ли изказването може да бъде заплаха за националната ни сигурност.

Интервюто можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна