Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ал. Миланов: Вече има хора, изявили желание да се грижат за 9-годишния Мустафа

Снимка: Радио ВИДИН
Вече има желаещи, които искат да се грижат за 9-годишния Мустафа, който беше изоставен в болница в Пловдив, където се лекува от онкозаболяване. Това каза пред “Хоризонт“ в предаването “Преди всички“ Александър Миланов от Националната асоциация за приемна грижа. Той отправи критика към работата на болницата и социалните институции:

Законът за закрила на детето е категоричен, че когато е налице риск за едно дете, болницата е трябвало да сигнализира на Отдела за закрила на детето. Свързах се с началника на Отдела в Пловдив, откъдето получих уверение, че детето всъщност не е било неглижирано в болницата, нямало е нужда от придружител, справяло се е много добре и просто е имало нужда от дрехи.

Органите, които трябва да защитават децата и техните права, самите те понякога не са наясно. Понякога и на самите служби не можем да имаме доверие. Както и да го погледнем обаче, задължение на болницата е да гарантира, че при наличието на какъвто и да било риск за каквото и да е дете трябва да сигнализира на Отдела за закрила на детето. Това да оставиш само дете месец в болница, е неглижиране. Това е форма на насилие.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна