Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Толстой, Достоевски и българското Черноморие

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Нали не е нужно винаги да съм съгласна с това, което изрича или прави министър-председателят? Не е нужно, но този път се съгласих с едно негово изказване, което според мен поставя дебела точка на развихрилата се у нас буря в чаша вода. Цитирам г-н Борисов: Достатъчно ни ядосва този руски депутат, г-н Толстой с глупостите, които изговори, но това си е негова работа.
А иначе историята е от проста по-проста. Пьотр Толстой, пра-пра внук на писателя Лев Николаевич Толстой, известен руски журналист и бъдещ депутат от партията на Путин „Единна Русия” на пожелание на кореспондент на БНТ, когато влезе в Думата да води доброжелателна политика по отношение на България, отговаря: Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме.
Не знам как сте вие, но на мен тази изцепка, която не е единичен случай за господин Толстой, (той е включен от Украйна в санкционния списък за позицията си по време на войната в Донбас и присъединяването на Крим към Русия) ми напомни за един друг много атрактивен, много шумен, даже побойник и руски депутат Владимир Жириновски. И той така събираше около себе си  медийния интерес и общественото недоволство и правеше бури в чаша вода.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна