Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" с първа победа за сезона в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Валенсия победи гостуващия Алавес с 2:1 в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания и записа първи успех за сезона.

Домакините стигнаха до успеха след автогол на Виктор Лагуардиа в 28-ата и попадение от дузпа на Даниел Парехо в 88-ата минута.

За гостите се разписа Гайска Токеро в 45-ата минута.

Отборът на Алавес, за когото това беше първо поражение от началото на сезона, заема 12-ото място в класирането с 6 точки. Валенсия се изкачи на 18-ата позиция с 3 точки.

Във вторник ръководството на Валенсия уволни старши треньора на отбора Пако Айестеран. Временно начело на тима е помощник-треньорът Воро Гонсалес.

В други срещу от кръга Леганес спечели като гост с 2:1 срещу Депортиво Ла Коруня, а Еспаньол се наложи със същия резултат над Осасуна.

Футболистите на Депортиво откриха резултата чрез Селсо Борхес в 31-ата минута, а след това уцелиха и две греди.

Леганес направи пълен обрат през втората част с голове на Лусиано Невес в 55-ата и Габриел в 61-ата минута и стигнаха до успеха.

След втората си победа за сезона Леганес заема 10-о място в класирането със 7 точки, а Депортиво е 13-и с 5 точки.

Еспаньол победи Осасуна с 2:1 като гост и записа първи успех за сезона.

Лео Баптищао даде преднина на гостите в 42-ата минута, но домакините изравниха чрез Серхио Леон в 68-ата минута. Само четири по-късно Херард Морено донесе победата на Еспаньол.

Така Еспаньол събра актив от 5 точки и се изкачи на 15-ото място в таблицата. Осасуна с едва 2 точки е на последната 20-та позиция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени