Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данаил Папазов: С Пламен Орешарски ще работим за обединението на нацията

Снимка: БГНЕС
Бившият транспортен министър и кандидат за вицепрезидент в двойка с експремиера Пламен Орешарски Данаил Папазов заяви, че в предизборната им кампания ще се говори истината и ще работи за обединението на нацията. В понеделник кандидатурата им изненадващо беше издигната от инициативен комитет.

В предаването “Нещо повече“ по “Хоризонт“ той обясни как е приел предложението на Орешарски: Всичко стана доста бързо. В последните дни проведох няколко разговора с г-н Орешарски. Той ми направи това предложение. След кратък размисъл аз приех.

Папазов отрече да е близък до ДПС и обясни концепцията на кандидатпрезидентската двойка и "изчистването" на миналото:

Първо позитивно ще обясним всичко онова, което в миналото сме правили, като няма да се връщаме, разбира се, към него. Аз мисля, че бившият премиер многократно обясни технологията, по която беше предложен "Кой?“. Разбира се, аз не съм участвал нито в обсъждането на тази кандидатура, нито в нейното предлагане, така че аз съм абсолютно чист пред съвестта си. Няма как един премиер, който е избран в една парламентарна република и е подкрепен от едно мнозинство, което беше на кантар - тогава имахме подкрепящи 120 гласа от две парти, тези партии да не влияят по някакъв начин.

Данаил Папазов обясни, че държавата се намира в ситуация, в която всичките й лостове са съсредоточени в една партия и това води до изкривявания.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна