Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мехмед Дикме: Възможно е ДПС да стои зад кандидатурата на Орешарски

Снимка: БГНЕС

Възможно е ДПС да стои зад кандидатура на Пламен Орешарски за президент, коментира в предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" Мехмед Дикме – бивш член на ДПС и бивш министър на земеделието:

 За ДПС е много важно, защото ДПС и на предишните президентски избори имаше съществена роля за избора на сегашния президент. Така че за ДПС е много важно с оглед на това, че партията на Лютви Местан ще иска да си преброи гласовете, с един или друг кандидат просто да си преброят по-скоро гласовете, а не толкова да спечелят битката за президентската институция. В този смисъл би могло да се каже, че евентуално господин Пламен Орешарски, който се ползва с личната и безусловна подкрепа и на Ахмед Доган, и на Делян Пеевски, че зад него могат да стоят и тези хора. Разбира се, това е хипотеза в рамките на това, което човек може да предположи, без да гарантира, че това наистина  е така. Така че ДПС може да стои зад такава кандидатура, но каква е целта на господин Орешарски аз не мога да позная.

Според Дикме в момента никой не говори за спечелване на изборите:

Между другото аз не знам и политолозите , и социолозите като че ли отбягват този факт, че никой не говори в България за спечелване на изборите – от лявото, и от дясното се борят кой да иде на балотаж, но никой от тях не казва: "Аз излизам в битката, за да спечеля изборите". Което е много странно. Разбира се, че ГЕРБ си изигра безусловно много добре картата и тук въпросът е дали ГЕРБ ще спечели на първи тур или ще се яви с някой на втори.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени