Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" загуби тежко във Виго

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Барселона" загуби с 3:4 като гост срещу "Селта" (Виго) в среща от седмия кръг на испанското първенство. Каталунците пропуснаха шанс да се изкачат на първо място в класирането, допускайки три гола през първото полувреме на двубоя в Галисия. "Барса" игра без контузения Лионел Меси, а на негово място на терена беше Рафиня.

В 21-вата минута Серхио Бускетс изгуби топката пред наказателното поле, Яго Аспас изведе Пионе Систо на голова позиция и той даде преднина в полза на "небесносините". Десет минути по-късно Аспас реализира второто попадение в полза на отбора от Виго след нова грешка на Бускетс. В 33-тата минута Даниел Вас центрира в наказателното поле, а Жереми Матийо си вкара автогол.

В 58-ата минута Андрес Иниеста центрира и Жерард Пике с глава върна едно попадение в полза на "синьо-червените". Шест минути след това бразилецът Неймар се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу Андре Гомес.  В 77-ата минута Пабло Ернандес вкара топката за четвърти път във вратата на "Барса", след като стражът Марк Андре тер Щеген направи груба грешка, биейки топката в Ернандес. Кълбото рикошира в главата на футболиста на "Селта", удари се в гредата и отново влезе в мрежата на шампионите.

Три минути преди края на редовното време отново Пике записа името си сред голмайсторите. Защитникът се разписа с глава от съвсем близка дистанция за крайното 4:3. Влезлият като резерва Андрес Иниеста изигра мач номер 600 с екипа на "Барселона".

Каталунците са на четвърто място в класирането с 13 точки. "Селта" се изкачи до десета позиция с десет точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна