Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Халачев: Нито един от кандидатите за президент няма външнополитическия опит на Калфин

проф. Любомир Халачев
Снимка: НАТФИЗ
Изграждането на доверие към политиката и президентската институция е мотивацията на проф. Любомир Халачев да участва в президентските избори. Това коментира самият той в предаването “12+3“, който е кандидатът за вицепрезидент на АБВ и останалите партии в коалицията "Калфин – президент":

Вярвам, че 26 години след промяната“ е крайно време хора, които имат успешна биография и сериозен опит в обществено-политическия живот или в областта, в която работят, да помогнат на обществото. Ако ние стоим отстрани, естествено е, че тези места ще бъдат заети от хора, които не биха могли да имат такива качества. В дългата си кариера аз съм получил помощта на обществото и вярвам, че трябва да върна на това общество време, сили и енергия.

Проф. Халачев, който е и председател на Обществения съвет на АБВ, заяви, че нито един от кандидатите за президент нямат външнополитическия опит, който има Ивайло Калфин:

Той най-добре познава работата, структурите и ръководителите на Европейския съюз. Единствен от всички кандидати той познава в детайли и работата в президентството, защото той е бил съветник там.

Той беше категоричен, че кандидатурата на ГЕРБ за президент в лицето на председателя на парламента Цецка Цачева не го притеснява: Ние имаме много силен кандидат. Той, ако бъде президент, ще бъде гарант за всичко това, за което отговаря президентът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна