Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд в Стара Загора отложи днешното заседание за фалшивата диплома на Иван Вуцов

Районният съд в Стара Загора отложи днешното заседание по делото за фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов. Мнимият кардиолог не се яви в съдебна зала, а адвокатите му представиха болничен лист. 

Прокурорът по делото Надежда Белчева е категорична, че в болничния лист не е отбелязано, както изисква новата наредба за представяне на медицински документи, че доктор Иван Вуцов не е в състояние да се яви на съдебното заседание и поиска на следващото той да бъде призован задължително. Адвокатите на мнимия кардиолог заявяват, че няма да приемат делото да се гледа без да бъде представена дипломата му по кардиология.

От Районния съд в София са отказали да я дадат на съда в Стара Загора, докато не приключи делото срещу доктор Вуцов там. 


Прокурор Белчева заяви за „Хоризонт“, че Районният съд в Стара Загора е върнал другия обвинителен акт на прокуратурата по образуваното ново дело срещу доктор Вуцов за неговата практика в болници и в частни кабинети, заради допуснати процесуални нарушения относно инкриминирания период, както и за лечебните заведения, в които обвиняемият е практикувал като кардиолог.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна