Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрон и хеликоптер ще помагат на ЕСО за отстраняване на аварии в труднодостъпни райони

Снимка: БГНЕС

Дрон и хеликоптер ще помагат на екипите на Електроенергийния системен оператор за отстраняване на аварии в труднодостъпни райони.

Има сключени рамкови договори за тази техника, посочи в интервю за предаването "Преди всички" изпълнителният директор на дружеството Иван Йотов, като поясни, че ще се плаща за нея само, ако е необходимо тя да се използва.

До края на месеца трябва да завърши профилактиката на съоръженията и ремонтите, обясни Йотов: По отношение на ремонтните програми, инвестиционните, всички обекти, които трябва да бъдат работени през годината, се работят, като голяма част от тях са и завършени.

Мога да заявя, че всички, които ще касаят сигурността на електрозахранването през зимния сезон, ще бъдат подготвени за експлоатация до снега
, допълни още той.

Изпълнителният директор на ЕСО посочи още, че не се очаква да има проблеми със захранването в зимните ни курорти. Има и достатъчно резервни мощности, за да се осигури по-голямото потребление на ток през студените месеци.
Депутатите от Комисията по енергетика ще изслушат следобед представители на енергийните дружества за подготовката им за есенно-зимния период.

Цялото интервю на репортера ни Юлияна Корнажева с Иван Йотов можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени