Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открива се Детска лидерска академия

Детска лидерска академия
Снимка: Фейсбук

Днес в Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се открива Детска лидерска академия. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Бистра Георгиева, един от организаторите на събитието, обясни целта на тази академия:

Довечера в голямата конферентна зала на БТПП участниците в предишното издание на проекта Лидерска академия ще приветстват новите попълнения. Освен децата от предишния випуск довечера очакваме представители на Министерство на образованието, на Регионален инспекторат по образованието, новите членове на нашия лекарски екип, кмета на Стара Загора Живко Тодоров, директорките на трите училища, които ни партнират за пореден път тази година. Целта на днешното ни събитие най-вече е да се съберем всички заедно, всички лектори с всички деца и техните родители, за да се запознаем и да представим това, което ни предстои, а именно да помогнем на тези млади хора да усвоят едни специфични умения, които ще им помогнат да направят нещо със своя лидерски потенциал.

Георгиева допълни:

Младите хора много добре се ориентират в значението на думата "лидер" и в това кой е човекът лидер, а именно човекът, който води една група хора към някаква обща цел и стремежът му е да ги заведе към тази обща цел, така че всички да се чувстват удовлетворени от това, което правят заедно.

Цялото интервю с Бистра Георгиева можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна