Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Нейков: По-трудно е да разсмееш, отколкото да разплачеш

Любо Нейков
Снимка: БГНЕС

Трябва да възпитаваме добри хора, защото хората са по-скоро лоши - такава ни е природата. Това каза в интервю за "Хоризонт" актьорът Любомир Нейков.

Дори лошите животни са много по-добри от хората. Няма толкова злобни същества като хората, с толкова негативни емоции.

Играл съм много сериозни роли, но хората винаги помнят комедиите, а комедията е много по-трудно изкуство, допълни актьорът, който въпреки телевизионната си популярност никога не е спирал да играе театър.

Признава, че интересът към актьорската игра винаги е живял у него като червейче, запален най-напред от филмите на Чарли Чаплин. В детските си години наблюдавал и имитирал близки и роднини по детски наивно и за да трупа актьорски умения. Обучението по куклено актьорско майсторство му е помогнало много. Споделя, че това обучение винаги е било най-доброто в НАТФИЗ, защото одухотворяваш мъртва материя и медитираш цялата роля в нея.

Когато се разиграва скеч, като актьори носим отговорността хуморът да е насочен към делата, а не към личната персонална обида, разкрива още професионални тънкости актьорът, който вярва, че хуморът лекува 110%. 

Освен "Шоуто на Слави", "Комиците" и "Столичани в повече" Любо Нейков има зад гърба си и радиопредаване:

Заради телевизията загубих личното си пространство, но всичко си има цена.

Сега работи по нов театрален проект, озаглавен "Приятел под наем". Предстоят и снимките на последния сезон на "Столичани в повече".

Цялото интервю е в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени