Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа петима каналджии и 20 нелегални имигранти на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС

Петима мъже са задържани за трафик на хора при съвместна акция на ОД на МВР в Сливен и Бургас. В имот в сливенско село, обитаван от двама от задържаните, е разкрита и нарколаборатория. 

На автомагистрала „Тракия“, в района на Карнобат, полицаите от Сливен първоначално са задържани три леки коли, а в отбивка по пътя е открит и очакващия ги пловдивски товарен автомобил, оборудван с тайник в ремаркето, маскиран с дървени трупи. Там са открити 20 чужденци - жени, мъже и 4 деца, по техните думи - граждани на Ирак и Сирия. 

Задържани са петима български граждани, които са ползвали автомобилите за трафика - това са 43-годишен мъж от Ямбол, 33-годишен от с. Звезделина, община Кърджали, 22-годишен от с. Звездец, Малко Търновско, както и още двама от Сливен - баща и син, съотв. на 41 и на 19 години. Иззети са мобилни телефони и пари в различни валути. 

При обиск на имот в село Мечкарево, обитаван от задържаните баща и син от Сливен, е открита лаборатория за производство на синтетичен наркотик, от която са иззети 15 грама метамфетамин, прекурсори и материали за наркопроизводство. 

Разследването продължават служители на ОД на МВР в Сливен и полицейското управление в Карнобат.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна