Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият национал Милен Желев: Постигнах това с постоянство и вяра

Снимка: Радио Видин

Милен Желев е разбрал от приятел за повиквателната си в националния отбор на България по футбол. Нещата за 23-годишния полузащитник на “Локомотив” (Горна Оряховица) в последно време се развиват бързо. Само преди два месеца той дебютира в “А” група, а съвсем скоро ще се включи в лагера на тима на Петър Хубчев преди квалификацията с Беларус на 13 ноември. 

Желев е част от разширения състав от 28 футболисти и е наясно, че може да отпадне, но въпреки това е решен на всичко да се наложи в тима. Ето какво каза полузащитникът в интервю за предаването “На финала” по “Хоризонт”.

Определено ме изненада повиквателната за националния отбор. Не очаквах. Дойде ми като гръм от ясно небе. Даже отначало не повярвах. Разбрах от един приятел и мислих, че се бъзика с мен, но в последствие разбрах, че е истина. Нямах никаква представа, че Петър Хубчев ме е наблюдавал, изобщо не съм очаквал, заяви Желев. 

Всички реагираха много добре, много хора ми честитиха - фенове, съотборници. Много е приятно. И продължават да ми честитят. Сега очакванията са големи, да се надявам, че ще ги оправдая. Дано получа и следваща, и по-следваща повиквателна. И по-скоро да запиша дебют. 

Искам да се утвърдя в националния отбор. Нямам големи очаквания за този лагер преди мача с Беларус. Да не се заблуждаваме, аз съм нов и очаквам сигурно да отпадна от разширения състав, но все пак това е голяма крачка за мен и няма да се разочаровам каквото и да стане. 

Винаги съм следял това да вървя нагоре, да си следвам мечтата, но не очаквах това да дойде толкова скоро. Все пак преди 2 месеца записах дебют в “А” група. 

Постигнах това с постоянство, влагах се в тренировките, полагах повече усърдие, вярвах във възможностите си, което е много важно. Това е много важно за българските футболисти - трябва ни повече самоувереност, ние страдаме от това нещо. Знаех какво мога и знаех, че малко по малко ще станат нещата така, както ги исках, каза още полузащитникът. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна