Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществено значим успех или…

Снимка: Булфото
Според последно изискване децата в училище и в детските градини вече ще се хранят по установени стандарти. Млечните и месни продукти ще са по държавния, лютеницата и олиото по браншовия, а брашното и хляба по утвърдени, каквото и да значи това.

Тези указания най-напред признават, че досега бъдещето на нацията по време на учебни занимания е можело да бъде хранено с каквото дойде. Което често се е случвало и скандалите и за качество и за количество, и за здравословни последици са били само върха на ставащото. Спомнете си филиите с петна от имитираща лютеница, песъчинки имитиращо сирене и люспа от имитиращ колбас, с които децата на България зачервяваха бузи и наливаха знания.
Новите уредби обясняват и досегашната неистова любов и скандали на и при лица и фирми, близки до кметове и водещи общинари. Дори медийно някои си отидоха. Но не фирмите.
Та при едно имитиращо образование, където екзистенциалната задача на педагозите е да имат и да задържат ученици, независимо какви и не дай си боже да си позволят двойка на откровени …… (многоточия), при едно имитиращо здравеопазване, където в името на клиничната пътека ни поят с ненужни, но скъпи лекарства и отрязват оправдаващи средствата анатомични дадености, официозно беше имитирано и бъдещето на страната ни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна