Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висока избирателна активност сред българите в Испания

| обновено на 07.11.16 в 08:52

Опашките при пласуването в Испания се дължат както на  засиления интерес към изборите и референдума, така и на намаления брой на секциите в сравнение с предишни избори, заяви за БНР Елисавета Симеонова, съветник по политическите въпроси и пресата в посолството в Мадрид.

На територията на консулския окръг Мадрид повечето секции приключиха работата си в 20 часа, но има няколко секции, които продължиха поради висока избирателна активност. Поради наличие на гласоподаватели в изборния ден в Сеговия завършиха изборния процес в 22.25 часа.

В Памплона е отбелязана висока избирателна активност и секцията е затворена в 21 часа. Голяма избирателна активност също има в Барселона, където в 20 часа бяха останали доста хора, които не са могли да гласуват, но една част са допуснати до урните до 21 часа.

В Хетафе също имаше висока избирателна активност и те са приключили в 21 часа.

Избирателната активност в 20-те секции е около 7 хиляди души за избор на президент и вицепрезидент и около 6800 за национален референдум. Голяма избирателна активност се отбелязва и в посолството в Мадрид, където бяха разкрити три секции, които са допуснали до урните около 1700-1800 души, каза за БНР Елисавета Симеонова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени