Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роби Уилямс с престижната "Икона"

Снимка: http://www.dailymail.co.uk/

Певецът и бивш член на "Тейк дет" Роби Уилямс получи престижната награда "Икона" на Британската фонографска индустрия, която присъжда музикалните отличия БРИТ, съобщават британските медии.

Докато Уилямс радваше публиката в лондонската зала "Трокси", към него изненадващо се присъединиха бившите членове на "Тейк дет" Гари Барлоу и Марк Оуен за изпълнение на хита "Back For Good" на групата. По-късно Барлоу и Оуен се върнаха на сцената, за да връчат трофея на Роби Уилямс, който напусна "Тейк дет" през 1995 г., за да гради самостоятелна кариера. 

С наградата "Икона" на Британската фонографска индустрия досега са отличавани единствено Елтън Джон и Дейвид Бауи. Отличието е признание за изпълнители, оставили с творчеството си траен отпечатък върху британската култура.

Броени часове преди да бъде удостоен с приза, Уилямс оповести голямо европейско турне следващото лято заедно с поп дуото "Ирейжър". Изпълнителите ще изнесат 29 концерта в 18 страни. Концертната им обиколка ще започне с шоу в Манчестър, Великобритания.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени