Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Нотев: Към този момент отговорът, който трябва да търсим, е как полученото доверие да остане с нас

"Обединени патриоти" ще излязат с обръщение към избирателите си след дебата между Радев и Цачева

Явор Нотев
Снимка: БГНЕС
Към този момент отговорът, който трябва да търсим, е как това доверие (получено от избирателите - бел.ред.) да остане с нас, да бъдем заедно, тази кумулирана енергия и импулсът, който имаме в посока на реализация на патриотичната идея да остане незасегната от събитията, които съпътстват втория етап от избора. Това заяви в ефира на "Хоризонт" Явор Нотев - кандидат за вицепрезидент на "Обединени патриоти".

Явор Нотев каза също, че "Обединени патриоти" ще излязат с обръщение към избирателите си, в което ще призоват за подкрепа на определен кандидат за балотажа, но очакват първо окончателните данни от първия тур на вота, както и да чуят дебатите между двамата претенденти. Поставени сме пред избор между две кандидатури, които "не сме ние", каза още Нотев, но поясни:
Ние сме с нагласата ангажиментите и обещанията, поети пред нашите избиратели, да бъдат в максимална степен реализирани дори в тази действителност, която се случва без наше участие в президентската институция.
Кандидатпрезидентската двойка на "Обединени патриоти" Каракачанов - Нотев събра близо 15 процента от гласовете на първия тур. 
Цялото интервю с Явор Нотев може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна