Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волфганг Шойбле: Демагогията и популизмът не са проблем само за САЩ, но и за Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Демагогията и популизмът не са проблем само за Америка – те са разпространени и в Европа и правят реалните политически дебати невъзможни. Това предупреди германският министър на финансите и един от най-дълго служилите политици във федералната република Волфганг Шойбле:

Най-вече в интернет стана напълно все едно дали едно твърдение е вярно, или не е – важното е градусът на възмущението да е голям, подчерта Шойбле по повод изборите в САЩ в интервю за германското издание "Билд", както и предупреди, че опростяването на нещата трябва да има граници.

Шойбле обаче не забрави и да припомни, че вземането на политически решения се е превърнало в толкова сложен процес, че все по-малко хора вникват в него.

"Какво точно решават в Брюксел, отвъд Океана, някъде далеч от дома ми?" – този въпрос тревожи хората и затова те търсят по-обикновените отговори, а вина за това имат елитите, заяви министърът, който призова да се разберат доводите и на гласуващите против статуквото, за да не се дава шанс на популизма.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна