Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминик Тием с първа победа на финалния турнир на АТП

Доминик Тием
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австриецът Доминик Тием спечели първата си победа на финалния турнир на мъжката тенис-асоциация, след като във втората си среща се наложи над французина Гаел Монфис с 6:3, 1:6, 6:4. В първата си среща в неделя младият австрийски състезател спечели началия сет срещу Новак Джокович, но след това беше принуден да се примири с поражението. Сега във втория сет той претърпя истински срив, но все пак успя да запази шансовете си за полуфинал.

Във втората част Монфис успя да реализира всичките си три възможности за пробив и прати мача в последната част, когато обаче началният му удар никога не изглеждаше достатъчно опасен. Във финалния гейм от мача французинът направи три от всичките си пет двойни грешки в срещата.

Беше трудно за мене, обясни Монфис, който тъкмо се възстанови от контузия в ребрата, която го извади от "Мастърс"-а в Париж в края на миналия месец. Мисля, че не изиграх голям мач, но дадох всичко, което можех да дам.

И тъй като травмата му се задълбочава, Монфис намекна, че може и да се откаже от последния мач в групата си срещу Джокович въпреки актуалните шансове да се промъкне на полуфинал. Но все пак Тием е в по-добра позиция за това, ала то минава през победа над Милош Раонич в четвъртък.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени