Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Мюнхен организира "Коледа в кутия"

Светлана Кампс е българка, която от дълги години живее в чужбина. Въпреки това връзката й с родината е все така силна. Макар да живее в Мюнхен със съпруга и децата си, Светлана неуморно се бори българската общност там да се запази, а благотворителните каузи, зад които застава, стават все повече, но и й носят все по-голямо удовлетворение.
Пред Валерия Николова Светлана Кампс описва най-новата благотворителна инициатива на българската общност в града "Коледа в кутия":

Българската църква се превръща в коледна приказка. Навсякъде - красиви подаръци. Всичко е опаковано с много грижа, като за наш близък, като за наше дете.

Светлана обича да организира семейни срещи за българите в града. Един от форматите на тези срещи се нарича "Приказки и какао" - там се събират както  семейства от двете български училища в Мюнхен, така и новопристигнали, които търсят познати или нещо хубаво, на което да присъстват. В рамките на инициативата канят детски писатели от България, децата подготвят театър, провеждат се литературно четене и работилници. През ноември са гостували грънчари от Троян, а децата са чакали търпеливо да се докоснат до глината и да работят с нея часове наред.

Още за идеята "Добра среща" и дейността на Светлана Кампс ще научите от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна