Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Левски": Най-важна е победата над "Монтана"

Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков заяви, че най-важното задача пред футболистите е да постигнат победа в утрешното гостуване на "Монтана" в Първа професионална лига. Двубоят ше се играе в 17.30 часа в Ловеч, а "сините" ще търсят реванш за загубените точки в домакинството си на съперника след 0:0 на "Герена" в първия кръг през лятото. 

Имаме кадрови проблеми. Жоро Костадинов е с травма и неговото лечение ще отнеме доста дълго време. Роман Прохазка е наказан за пет жълти картона. Радващото е, че тези, които до скоро имаха проблеми, вече са на линия, въпреки че са на различно ниво чисто кондиционно, каза Топузаков.

За нас най-важното е да победим. Няма никакво притеснение. В такава позиция сме, че не трябва да мислим за никакви такива пречки и спънки, защото трите точки са много важни за нас. Наясно съм със състава. Изборът ми се смалява до минимум с контузените и наказаните. Знам как искам да изглеждаме и да играем, каза още той.

Топузаков обясни, че в "Левски вече" се работи по зимната селекция. Обсъждаме всеки ден селекцията и с Чиликов, и с Ангелов. Нещата са още в ранна и начална фаза. Част от селекцията е не само да привличане нови играчи. Затова с тези, на които им изчитат договорите, ще бъдат водени разговори съвсем скоро за тяхното удължаване. Лично аз като старши треньор искам подсилване на 4-5 позиции, за да имаме конкуренция, вариации за ротация. Защото, когато имаме контузени футболисти, както сега, искам да разполагам с достатъчно възможности", каза Топузаков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна