Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" взе дербито с "Байерн"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) победи "Байерн" (Мюнхен) с 1:0 в дербито на 11-ия кръг в Бундеслигата. Победата изкачи "Дортмунд" на 3-о място в таблицата, докато поражението е първо за "Байерн" за сезона и остави отбора втори на 3 точки след сензационния лидер "Лайпциг".

Пиер-Емерик Обамеянг вкара единствения гол в 11-а минута на мача. Нападателят засече центриране от дясно на Марио Гьотце и донесе трите точки за "Дортмунд".

Ранното попадение предопредели хода на мача: гостите от Мюнхен имаха териториално превъзходство в търсене на изравнителен гол, което пък позволяваше на Дортмунд да контраатакува опасно. В 20-а минута Андре Шурле можеше да вкара втори гол за домакините, но вратарят на Байерн Мануел Нойер спаси.

След почивката Франк Рибери успя да промуши топката в мрежата на домакините с ефектно изпълнение с пета, но попадението бе отменено заради засада. В 61-а минута Шаби Алонсо бе близо до изравнително попадение, но топката срещна гредата след негов удар.

Малко по-късно Алонсо сгреши в центъра, което позволи на Обамеянг да се озове на чиста позиция, но отново Нойер спаси вратата си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна