Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Руският вестник Комерсант пише, че "резултатите от президентските избори в Молдова и България са голяма победа за Русия".

Електронното издание Собеседник коментира, че изборът на България и Молдова в полза на евроскептиците още не означава, че това е избор в полза на Русия. На практика хората избраха консерватизма, станал тенденция в Европа, пише изданието.

"Ведомости" отбелязва, че Съединените щати и Европейският съюз искат да удължат санкциите спрямо Москва. Според експерти, цитирани от изданието, дори новоизбраният американски президент Доналд Тръмп не ще може да ги отмени.

Вестник Ню Йорк таймс обръща внимание на срещата на Тръмп с индийски предприемачи миналата седмица. Според изданието, това показва, че новоизбраният американски президент не се е разделил напълно с бизнес начинанията си. Срещата откроява и потенциалните конфликти, пред които Тръмп ще се изправи, ако не се отдели от марката, изградена около неговата личност, допълва Ню Йорк таймс.

Гардиън отбелязва, че политическата кариера на бившия френски президент Никола Саркози на практика е приключила. Като причина изданието изтъква снощното "унизително поражение на първия тур на първичните избори за определяне на кандидата на дясната партия "Републиканците" за президентските избори през май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна