Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф Ради Стамболов: Шоколадът събужда чудеса в човека

БНР Новини
Снимка: личен архив

Най-известният шоколатиер в България - шеф Ради Стамболов, гостува в рубриката „Радиоавтограф” на неделното „Семейно радио”. Майсторът на шоколадови изкушения разкри какви тайни крие какаовото удоволствие и защо то е толкова обичано навсякъде по света.
Шоколадът е едно много интересно усещане. Когато пътувам на дълъг път си взимам 50 грама черен шоколад и той ми действа по-добре и от кафе. Шоколадът е божествен продукт заради какаовото масло вътре в него.  
Шеф Ради Стамболов ни заля с огромна доза чувство за хумор и едновременно с това ни позволи да развенчаем мита: Кой е най-големият производител на шоколад? Помогна ни да се потопим в най-добрите шоколадови вкусове и ни предизвика да станем шоколатици.
За мен е по-важно да си затвориш очите и да опиташ, без да  бъдеш абсолютно предубеден. Дегустирай и ще разбереш дали е хубаво!
Как експериментаторският дух на шеф Ради Стамболов води до появата на шоколадово суши и други нетрадиционни кулинарни произведения, кои са най-модерните технологии в сферата на шоколадовото изкуство, какво представляват вкусовете „омами” и „боди тест” и отговорите на още много въпроси, получихме тази неделя в рубриката „Радиоавтограф”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна