Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Станев и Кирил Станев - двама братя учители по история

Георги Станев и Кирил Станев
Снимка: Савелина Савова

Георги Станев и Кирил Станев са двама братя, които са учители по история.

Учителската професия не е толкова популярна сред младите хора, но ние като млади хора решихме да се занимаваме с тази професия и това до някаква степен пробуди интерес към нас. Това сподели в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Георги Станев:

Тази професия е достатъчно дискредитирана като имидж. Повечето хора изпитват уважение към нея, но не гледат сериозно на това един човек да се занимава с тази професия, и то в България. Имаше обявено свободно място по история и реших да кандидатствам. Определено не вярвах дори, че ще се случи по този начин, тъй като нямах абсолютно никакъв стаж и опит, а пред мен хората, които се явяваха на конкурса, бяха извадили едни томове, едни тетрадки, все едно отиват на епическа битка. Ръководството се оказа доста мъдро и интелигентно в лицето на нашата директорка госпожа Стойчева. Тя видя нещо, което ѝ направи впечатление.

Това е изключително трудна и отговорна професия и не всеки би се заел с тази задача. Всяка държава разчита на своето образование като растеж изобщо в мисленето и градеж изобщо като нация. Това е една инвестиция - коментира Кирил Станев.

Цялото интервю с Георги Станев и Кирил Станев можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени