Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лицата на модерния човек в "Богът на касапницата" от Ясмина Реза

Снимка: http://new.nationaltheatre.bg

Антон Угринов поставя в Народния театър пиесата "Богът на касапницата" от Ясмина Реза. Премиерно спектакълът ще се играе на 25, 26 и 27 ноември. В интервю за "Хоризонт" Угринов описа Ясмина Реза като много интересен и много сериозен драматург:

Това, което Реза успява да направи е чрез пиесите си да има ясни послания, да има ясен диалог, зрителите да могат да се разпознаят. Тя се занимава със съвременния човек, с модерния човек, с нашите парадоксални трагично-комични разминавания, вътрешни противоречия. Тази пиеса изследва четири различни персонажа, две двойки, които обсъждат проблемите, възникнали между техните деца. Въпросът е дали ще са достатъчно зрели, за да ги решат по един цивилизован начин.

Актьорският екип включва Юлиян Вергов, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Александра Василева. Никола Тороманов и Калин Николов са художник и композитор.

Това, което ме интересува в тази пиеса е неспособността, налагана от модерното време - да не изказваме личните си чувства и истинските си намерения, сподели още режисьорът:

Всичко да го преформатираме, всичко да го преработваме и това изкривява отношенията ни, ставаме много несвободни. Реза се занимава с три реалности: човекът в общество, как се държим, когато сме само с най-близкия си човек и когато сме абсолютно сами. Тази пиеса оглежда човека от всички гледни точки. 

Още за премиерното заглавие в афиша на Народния театър чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна