Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Зеленогорски: Може би разговорът за програмно правителство е разумен

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС
Може би е разумно да се говори за програмно, експертно правителство. Този вариант коментира в предаването "Нещо повече" съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Не вярвам, че ако през юни-юли се сформира новото правителство, то ще се подготви за председателството (на Съвета на ЕС - бел. ред.) от началото на 2018 година, подчерта Зеленогорски:

Това са нашите 15 минути слава, които скоро няма да получим отново в рамките на ЕС и на световната политика. Това са тези шест месеца, през които ние ще направим всичко възможно да дадем тласък на страната си, за да тръгне успешно напред. И ние трябва да се възползваме от това в максимална степен. Останалото наистина ще бъде национална щета, и то от огромен порядък.

Съществува възможност, но ключът е в колегите от ГЕРБ. Бихме разсъждавали върху подобна теза, ако има силно дясноцентристко присъствие. Надявам се, че е възможно след КСНС да се търси някакво решение, така Зеленогорски отговори на въпрос дали все пак има шанс този парламент да излъчи ново правителство.

Относно активността на прокуратурата и призованите в следствието министри от Реформаторския блок Найден Зеленогорски  отбеляза:

За два дни двама министри, 50% от нашите министри, човек започва да се притеснява дали има някаква системност, дали сме специален обект като РБ. Такова струпване на събитията в рамките на два дни би озадачило всеки.

Най-важен е бюджетът. Ако оставим държавата без бюджет, това означава седем месеца без бюджет, което е безотговорно поведение, каза още Найден Зеленогорски, запитан за приоритетите на настоящия парламент. Относно спешния порядък, в който се разглежда темата за мажоритарните избори, Найден Зеленогорски отбеляза:

Това е игра с публиката. За два месеца да създадем съвършен закон, да районираме страната, да създадем 240 района с 240 комисии, това е нещо много трудно и сложно.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна