Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамилтън спечели първата свободна тренировка в Абу Даби

Люис Хамилтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Люис Хамилтън спечели първия рунд от двубоя срещу лидера в класирането при пилотите Нико Розберг, след като завърши първата свободна тренировка преди Гран при на Абу Даби от Формула 1 с най-добро време. Британският пилот на "Мерцедес", който изостава с 12 точки в подреждането преди финалния старт за сезона, записа време от 1:42.869 минути в най-добрата си обиколка на "Яс Марина", докато Розберг изостана с 0.374 секунди в бързата си обиколка.

Трикратният шампион Хамилтън се размина с нелеп инцидент по време на първата свободна тренировка, след като неговият болид се завъртя при опит за бърза обиколка, но без последствия. Британецът ще трябва да избегне подобни грешки в неделното състезание и да завърши задължително в челната тройка, ако иска да спечели четвъртата си шампионска титла, но и Розберг трябва да допусне грешки.

Уикендът няма да бъде по-различен от другите през сезона. Ще се опитам да спечеля победата, категоричен е Розберг.

Зад двамата пилоти на "Мерцедес" остана Макс Ферстапен от "Ред Бул", докато неговият съотборник Даниел Рикардо завърши първата тренировъчна сесия на четвърто място. Именно състезателите на австрийския тим ще изиграят ключова роля в неделния старт, защото привидно само те двамата могат да разделят двата болида на "Мерцедес".

Себастиан Фетел, който също може да стигне до подиума, се нареди на пета позиция за "Ферари", докато неговият съотборник Кими Райконен завърши на седмо място зад Серхио Перес от "Форс Индия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна