Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на волейболистките: Ще играем всеки мач за победа

Иван Сеферинов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Сеферинов заяви, че тимът му ще играе във всеки мач за победата, въпреки чеп опадна в тежка група на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия догодина.

Нашите са в група с Русия, Турция и Украйна, като мачовете ще се играят в Баку. Според регламента първият тим се класира директно на четвъртфинал. Вторият и третият отбор ще играят съответно срещу втория и третия от първа група, където са съставите на Азербайджан, Германия, Полша и Унгария. Във втора група са волейболистките на Грузия, Италия, Хърватия и Беларус, а в четвърта играят Сърбия, Холандия, Белгия и Чехия. 

На пръв поглед тежка група, но ние сме задължени да преминем във втора група или в следващия поток. А там са отбори, които са на нашето ниво. Тогава шансовете ни ще бъдат съвсем реални, защото при една добра подготовка по нищо няма да отстъпваме на отборите като Полша, Германия и Азербайджан, заяви Иван Сеферинов.

За Русия знаем, че е европейски шампион. За Турция знаем, че е много силен отбор и в последните години се изявява отлично на големите турнири. Това обаче не трябва да ни притеснява. Ще видим каква ни е програмата, ще си направим стратегия, но ще играем всеки мач за победа, каза още треньорът на България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна