Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Свиленски: БСП ще върне мандата и няма да излъчва кандидати за служебно правителство

Снимка: БГНЕС

В сряда БСП ще върне мандата и няма да участва със свои кадри в ново правителство в рамките на този парламент. Това потвърди в предаването "Неделя 150" депутатът от левицата Георги Свиленски, като увери:

Ние не само, че няма да участваме, т.е. ще върнем мандата -  няма да го задържим, няма да излъчваме кандидати за нито едно правителство от двата варианта - служебно - това на президента Плевнелиев, и това на президента Радев. БСП ще участва със свои министри тогава, когато спечели парламентарните избори, когато обществото ни даде доверие като политическа група да го представляваме.

Това е мнозинство на сговора, мнозинство на интереса. Първо пробваха с Патриотичния фронт, сега пробват с Реформаторския блок, посочи още Свиленски, като определи настоящия парламент като вреден за България.

Ще участваме в преговори след изборите, когато видим кои парламентарни групи са влезли в парламента, с какъв брой депутати и на базата на програма, на базата на ангажименти към обществото, декларира още Георги Свиленски. Запитан дали БСП е подготвена за вариант, в който еуфорията от президентските избори не се пренесе в парламентарните, Георги Свиленски подчерта:

Няма как да приемем "Радев печели, БСП губи". Първо печели българският народ и оттам нататък всеки си взима своя дял от тази победа. БСП няма да вземе два милиона гласа на парламентарни избори, но аз твърдя, че БСП ще бъде първа политическа сила. 

БСП нито е забранила на Румен Радев да отиде на КСНС, нито му е казала кои да бъдат служебни министри, каза още Георги Свиленски.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна